Hjemmelading av elbil

På denne siden får du en oversikt over ulike produkter for hjemmelading av elbil, i tillegg til våre beste ladetips.

Stort utvalg av trygge og effektive løsninger for hjemmelading

Vi hjelper deg med å ta gode valg og å finne løsningene tilpasset dine behov. Kanskje du ønsker å kombinere hjemmelading med installering av en smarthusløsning?

ALT+ fører et bredt utvalg av hjemmeladere til elbil, fra etablerte leverandører som Zaptec, Easee og GARO. Se utvalget i nettbutikken, og snakk med oss om hvordan vi kan dekke ditt ladebehov.

Ladepakker til alle behov

Vi har gleden av å kunne tilby våre kunder ladepakker tilpasset hver enkelt. Med en ladestasjon lader du raskere, smartere og tryggere. Nedenfor ser du de største fordelene med en slik ladeløsning.

Lavere kostnader, maks effekt

Ladestasjoner for hjemmebruk gir deg maks ladehastighet ut fra kapasiteten på strømnettet, og hastigheten elbilen kan lade med. Med en ladehastigheter opp til 22 kilowatt kan du lade elbilen opp til en kjørelengde på opptil 110 kilometer i løpet av én time.

batteri lade elbil ikon

Trygghet for deg og familien

Med en ladestasjon lader du helt trygt utenfor ditt eget hjem. Hjemmeladeren installeres av elektriker i garasjen din hjemme, eller på biloppstillingsplassen ved hytta eller feriehuset.

Ikon for trygg lading av elbil

Passer alle typer elbil

Vi leverer ladestasjoner som passer til alle typer elbiler - enten det er Tesla, Nissan, Volkswagen eller Jaguar. Du trenger derfor ikke å bytte ladestasjon når du bytter bil.

Ønsker du å finne ut mer? Ta kontakt ved å sende en uforpliktende henvendelse eller ringe oss på 33 06 10 20.

elbil ikon

Er boligen din tilpasset elbillading

Strøm er langt billigere som drivstoff, og effekttapet i utnyttelsen av energien er minimalt. Utfordringen for mange er likevel ladingen. Selv om det legges til rette for stadig flere ladestasjoner, lades de fleste elbiler hjemme gjennom boligens elektriske anlegg.

Utfordringen med dette er at mange boliger ikke har elektrisk opplegg tilpasset lading.

Vanlig stikkontakt er ikke egnet

Selv om bilen leveres med ladeutstyr som passer i en vanlig stikkontakt, skal denne kontakten maksimalt ha 10 ampere sikring, i tillegg til egen jordfeilbryter som beskytter mot DC-strømmer. En typisk stikkontakt har 16 ampere, og er ulovlig å lade fra. Dette er fordi en langvarig belastning kan gi varmgang og brann i det elektriske anlegget.

Bruk egen ladestasjon med Type 2-kontakt

Med kun 10 ampere tar det lang tid å lade batteriet, nærmere bestemt 8-10 timer avhengig av bilmodell og batteristørrelse. Løsningen er egen ladestasjon hjemme. Vi tilbyr intelligente ladestasjoner som ikke bare gir hurtigere lading ved behov, men også gjør det lettere å utnytte perioder på døgnet da strømforbruket i boligen er lavt.

En ladestasjon kan spare deg for strømutgifter

I hele Norge har strømleverandørene installert nye strømmålere, også kalt smartmålere. Disse har muligheten til å gi oss en variabel strømpris, eller timepris, gjennom hele døgnet. Det betyr at du redusere strømregningen ved å legge ladingen til tidspunkter hvor strømmen er billigere, men likevel mer effektiv og sikrere enn via en vanlig stikkontakt.

Les også: Trygt med smarthus  

Kontroll av ladestasjoner

Vi gjennomfører også kontroll av ladestasjoner for elektriske biler (også ladbare hybrider) slik at du kan lade bilen trygt, sikkert og effektivt. Vi gjør inngrep i installasjonen og sikrer at alt fungerer som det skal.

Har du spørsmål om elbillading?

Ønsker du en skreddersydd ladeløsning levert med vår Alltid fornøyd-garanti? Fyll ut skjemaet under, så tar vi kontakt med deg.

* Feltet må fylles ut

Alltid fornøyd garanti hos ALT Installasjon. Gratis befaring

Gratis befaring!

Nå har ALT Installasjon gleden av å tilby bedrifter gratis befaring. Og husk - vi har alltid fornøyd-garanti!