Terrassevarmer

En effektiv terrassevarmer kan gi deg, din familie og gjester mange uforglemmelige utendørsstunder utover sommeren. Har du i tillegg tak over uteplassen, kan du benytte uteplassen året rundt.

Infrarød varme

Det alle elektriske terrassevarmere har til felles er at de produserer infrarød varme, også kalt IR. Varme kan forflyttes på tre måter: 

  • Konveksjonsvarme
  • Konduksjonsvarme 
  • Strålevarme 

Konveksjonsvarme kan for eksempel være varmen fra en vifteovn. Konduksjonsvarme oppstår når to objekter møtes, for eksempel foten din som treffer et varmt badegulv. Strålevarme er betegnelsen for varmen i terrassevarmeren. 

Sistnevnte er ikke ment for å varme opp luftrommet, men kun objektet strålene treffer – altså deg. 

Slik fungerer terrassevarmeren

Når du øker temperaturen på varmeelementet gir terrassevarmeren fra seg økt lysstyrke. Naturlig nok gir økt temperatur kortere levetid. Vi sier derfor at en mellombølgevarmer har lenger levetid enn kortbølgevarmer. 

  • Kortbølgevarmer med halogen-teknologi: 5 000 timer
  • Mellombølgevarmer med levetid på mellom 6 000 – 12 000 timer 

Flere terrassevarmere leveres også med fjernkontroll, for at du enkelt skal kunne regulere varmen.

Les også: Smart varmestyring 

Kvalitet over kvantitet

Når du velger deg en terrassevarmer anbefaler vi at du kjøper kvalitet. Dersom du tenker på å spare inn penger på en billigere variant, bør du ta med kortere levetid og risiko for feil i regnskapet.

Vi i Alt Installasjon kjenner til de ulike modellene og leverandørene av terrassevarmere godt.   

Flere spørsmål om terrassevarmer?

Vi gir deg råd om ulike modeller, og hjelper deg gjerne med å finne en terrassevarmer som passer perfekt for ditt behov.