Barnerom

La barnerommet vokse med barnet ditt

Det er morsomt å pusse opp barnerom, men ikke så morsomt at det er ønskelig å gjøre det annethvert år. Nøkkelen ligger i å forstå alle bruksområdene rommet vil ha gjennom årene.

Belysning på barnerommet

Et barnerom brukes både til lek, moro, ro og søvn. Belysningen på barnerommet må imøtekomme begge deler. Den enkleste løsningen er å bruke dimmere eller andre styringsenheter på de ulike lampene. Med en dimmer har du mulighet til å dempe lyset uten at rommet blir helt mørkt, slik at engstelige barn får sove lettere. Samtidig får du tilstrekkelig med lys til lek og lekser.

Hva slags lamper trenger du?

En naturlig løsning på barnerommet er å installere en taklampe som klarer å fylle hele rommet med lys. Deretter kan man vurdere for eksempel skrivebordslamper og nattbordslamper som supplementer. I dag finnes også en rekke nattlys som kan kobles direkte inn i stikkontakter, samt kontakter med egne nattlys innebygd. Slike kan settes opp til å danne en lyssti fra barnerommet til foreldrenes rom i tilfelle barnet blir redd i løpet av natten. Velger du også LED-pærer fjerner du faren for at små fingre kan brenne seg på lampene. LED-pærer utvikler nemlig vesentlig mindre varme, samtidig som strømforbruket er hele 90 prosent lavere.

Belysningsplan fra ALT Installasjon

VI i ALT Installasjon har erfaringen og fagkompetansen som trengs for å tilpasse belysningen og finne smarte løsninger for lys på barnerommet. Vi kan sette opp en egen belysningsplan for deg med:

  • Soner.
  • Dimmere.
  • Og andre smarte løsninger.

Vi har løsningene og elektrikertjenestene du trenger for å få barnerommet slik du ønsker.

Varme på barnerommet

Varmestyring gir deg full kontroll

Som foreldre er det vårt ansvar at barna har det bra og komfortabelt. Med en styringseneht for varme har du hele tiden kontroll på temperaturen i rommet, enten poden er opptatt med lek eller ligger i drømmeland. Du kan koble opp enheten mot andre smarthus-elementer i huset ditt, og styre alt sammen fra mobilen. Ettersom oppvarming står for en stor andel av strømforbruket i Norge, er det også mye penger å spare på effektiv oppvarming og redusering av temperaturen i rom som ikke brukes.

Velg trygge og barnevennlige panelovner

Enkelte panelovner kan bli veldig varme i overflaten. Har du små barn er dette noe du bør unngå i hele huset, men det er ekstra viktig på barnerommet. Snakk med oss i ALT Installasjon – din lokale elektriker –  for å forsikre deg om at ovnene du velger har lav overflatetemperatur. Husk også at du ikke er bundet til å ha kjedelige, hvite panelovner i hjemmet ditt. Modeller med glassfronter tar seg langt bedre ut og på barnerommet kan du vurdere nyanser som står til det ofte fargerike interiøret. Vi i ALT Installasjon hjelper deg med å finne løsningene du trenger til belysning og oppvarming på barnerommet.

Kontakter på barnerommet

El-sikring for de aller minste

Mens barnet bare er en baby er el-sikkerhet ekstra viktig. Sørg for å dekke til stikkontakter med deksler og bruk bare el-materiell av høy kvalitet som tåler en støyt.

Velg trådløse lysbrytere

Disse kan plasseres i hvilken som helst høyde med dobbeltsidig teip, slik at bryterne lett kan flyttes oppover etterhvert som barnet vokser.

Installer nok stikkontakter

Barn bruker stadig flere elektriske apparater, særlig etterhvert som de blir eldre. Sørg derfor for å sette opp nok stikkontakter til både lamper, TVer, PCer og spillkonsoller, slik at du slipper å bruke skjøteledninger og grenuttak. Disse skal ikke brukes som en permanent løsning, ettersom støvansamling øker brannfaren. Mange moderne kontakter kommer med en kombinasjon av runde og avlange stikkontakter, det er derfor enkelt å få tilstrekkelig med kontakter uten å fylle hele veggen. Ettersom stadig flere småapparater lades gjennom USB, kan det dessuten være lurt å ha noen stikkontakter med USB-utganger på barnerommet. Da kan man lade uten å sku på PCen, og det sparer du strøm på. Vi i ALT Installasjon hjelper deg med å installere stikkontakter.

Dropp de hvite plastkontaktene

Du er ikke alene hvis du tenker at alt elektrisk materiell er hvitt, men du får elektrisk materiell i mange forskjellige farger og materialer. Dette gjør det enkelt å tilpasse brytere, termostater og andre enheter til interiøret i hjemmet ditt. På barnerommet er el-materiell i sterke farger ekstra aktuelt, ettersom veggmaling og tapet gjerne er mer fargesterkt og lekent enn ellers i huset. Etter hvert som barnet vokser og rommet endrer seg kan du dessuten enkelt bytte rammer og deksler, uten å bytte selve kontaktene eller bryterne.