Soverom

På soverommet er komforten i høysete

Til forskjell fra i resten av huset er soverommet et rom du primært bruker på natten. Likevel er det viktig å tenke på komforten også her, slik at du er sikret en god natts søvn i lune og koselige omgivelser.

Belysning på soverommet

Bruk lys som vekkerklokke

Det finnes faktisk et alternativ til den fryktelige lyden fra alarmklokken. Hvis du installerer en moderne lysstyringsenhet på soverommet får du ikke bare mulighet til å dempe belysningen, du kan også:

  • Stille inn lyset slik at det gradvis blir sterkere på morgenen.
  • Skape din egen private soloppgang, som gjør prosessen med å våkne mer naturlig og behagelig.

Valg av lamper på soverommet

På soverommet er det ofte deilig med dempet belysning som gjør kroppen klar for søvn. Samtidig må du huske at også soverommet skal holdes rent, og da trenger du skikkelig lys. Takspotter er et ypperlig valg på soverommet, ettersom disse gir godt lys på full styrke og samtidig kan dempes enkelt. Ofte kan de også vinkles i ulike retninger, slik at du kan belyse interiør, bilder eller få lys på inni klesskapet. Ellers kan det være smart å ha automatisk lys på innsiden av store skap, som skrur seg på når dørene åpnes. Husk også leselys hvis du har en god bok på nattbordet, og at du kan oppnå kule effekter ved å legge en lyslist på baksiden eller på toppen av sengegavlen. Vi i ALT Installasjon har løsningene og elektrikertjenestene du trenger for å få belysningen slik du ønsker på soverommet.

Hos SG Armaturen finner du en rekke stilrene taklamper, inkludert hendige, utenpåliggende downlights som kan monteres uten innfelling i taket.

Gå for LED-pærer

I løpet av de siste årene har LED-pærer blitt det naturlige førstevalget vårt. Årsaken er at LED-pærer er fleksible i hva slags lys de leverer, både med tanke på:

  • Styrke.
  • Farge.
  • Temperatur.

I tillegg har LED-pærer lang holdbarhet og bruker hele 90 prosent mindre strøm enn tradisjonelle pærer.

Belysningsplan fra ALT Installasjon

Mulighetene og fordelene med lysstyring på soverommet er med andre ord mange. Vi i ALT Installasjon har erfaringen og fagkompetansen som trengs for å tilpasse belysningen til akkurat ditt soverom. Vi kan sette opp en egen belysningsplan for deg med:

  • Soner.
  • Dimmere.
  • Og andre smarte løsninger.

Varme på soverommet

Ikke fyr for kråka på dagtid

Det er mange fordeler ved å installere en sentralenhet varme på soverommet ditt. Du kan koble enheten opp mot flere varmekilder på én gang, og styre alt samme fra mobilen om du vil. På denne måten kan man senke temperaturen på dagtid når rommet står tomt, og man får full kontroll over temperaturen gjennom natten. Dermed blir det enklere å opprettholde komforten helt fra du legger deg til du står opp om morgenen.

Spar penger på oppvarmingen

En annen fordel med en slik løsning er pengene du kan spare. Oppvarming står for langt over halvparten av strømforbruket i norske boliger, og dermed er det mye å spare på å redusere temperaturen med bare noen få grader. Når soverommet står tomt trenger du ikke holde temperaturen like høy, og med ferdige innstillinger på styringsenheten går alt av seg selv. Du trenger ikke tenke på justering av termostater og den salgs, og kan heller kose deg med vissheten om at strømregningen blir lavere.

Kontakter på soverommet

El-materiell finnes i mye mer enn bare hvit plast

Det er alltid lurt å ha noen ekstra stikkontakter i alle husets rom, slik at er beredt hvis du plutselig vil ha en TV ved senga. Eller en radio. Eller en, ja, du skjønner tegninga. I tillegg kan det være lurt med noen USB-kontakter ved nattbordet, for lading av mobiler og andre småprodukter. Husk bare at slik lading ikke skal gjøres over natten mens man sover, og unngå også brannfarlige skjøteledninger og grenuttak. Slike skal aldri brukes som en permanent løsning, og med dagens utvalg av el-materiell blir det uansett mye stiligere med fastmonterte kontakter. Du får dem i mange forskjellige farger og materialer, og i kombinasjoner av runde og avlange kontakter. Besøk ELKO for å se hvilke muligheter som finnes, eller slå av en prat med oss i ALT Installasjon.