Utendørs

Boligen stopper ikke ved inngangsdøren

Hagen er mer enn bare området rundt boligen din, den er en del av hjemmet ditt. Dessuten bruker vi stadig flere elektriske artikler i hagen, og særlig lys kan bidra til å skape hygge og stemning.

Utelys er inn!

Hvis du har en vakker bolig omkranset av en velstelt hage, er det synd hvis nattemørket skjuler alt sammen. Løsningen er utebelysning, og med enkle grep kan man skape vakre effekter og flotte kontraster rundt hjemmet ditt. Lyssetter du hagen og huset blir mørketiden lysere og lettere, og det finnes utrolig mange muligheter. Hva med spotter som lyser opp stiler, busker og pyntegjenstander, eller lys som kaster spennende skygger på husveggen? Med en kreativ tankegang står man fritt til å eksperimenter, og utelysene trenger ikke bare være synlig utenfra. Tvert imot bør man også sette opp utelys som viser hagen fra sin beste side gjennom vinduene dine.

Hos NorDesign finner du et stort utvalg spennende alternativer for utendørsbelysning.

Automatisk belysning

Å skru av og på utelysene manuelt er en ting av fortiden, ettersom det finnes mange løsninger som er lang mer fleksible. Det finnes pærer med innebygde sensorer, som sørger for at lysene skrur seg av og på til rett tid. Andre pærer kan styres med eksterne sensorer, og ved garasjen og inngangsdøren kan man vurdere ekstralys som aktiveres ved bevegelse. Et annet alternativ er å gå for en smarthus-løsning, som lar deg styre og sette opp tidsplaner for alle lysene dine – ute som inne, via mobilen.

Lekkert lys til lav pris

På toppen av dette har utviklingen av energieffektive LED-pærer gjort det mulig å produsere nette utelys drevet av sin egne, små solcellepaneler. Slike kan plassere fritt i hagen din, og de kommer naturligvis med skumringssensorer. På dagen lades batteriene opp, før lyset skrus på når det mørkner. Solcellelys og -spotter kommer i mange ulike størrelser og varianter, og tilbyr en rimelig og enkel måte å lyse opp hagen din på.

Belysningsplan fra ALT Installasjon

Hos ALT har vi lang og bred erfaring med lysbruk både inne og ute. Vi kan sette opp en egen belysningsplan for din hage, basert på hvilke ønsker du har. Vi gjør jobben, og du får en koselig hage både på dagen og kvelden.

Varme utendørs

Forleng sommeren med terrassevarmer

La oss bare innrømme det. Sommeren i Norge er nokså kort, og utesesongen uten bobledress og ullundertøy er over i tidligste laget for de fleste. Når det er sagt kan man fint ha det varmt og hyggelig utendørs til langt utpå høsten, hvis man installerer en terrassevarmer. Det finnes varmere som drives av gass, men elektriske alternativer er både sikrere og rimeligere i bruk. Monter varmerne slik at de vinkles ned mot sittegruppen din, og nyt en ekstra lang og deilig sommer.

Drømmer du om oppvarmet oppkjørsel?

Hvis du har ryggplager eller rett og slett hater å måke snø, finnes det en løsning som lar deg pensjonere både snøskuffe og snøfreser. Med varme installert i oppkjørselen og veien til inngangsdøren forsvinner snøen før den rekker å legge seg, men i kalde Norge må du regne med å høye strømregninger hvis varmen skal stå på hele vinteren.

Kontakter utendørs

Praktisk med utekontakter

Å montere stikkontakter utendørs er praktisk ved mange anledninger. For det første blir det enklere å bruke elektriske hageredskaper som gressklippere, hekksakser og høytrykksspylere. For det andre får man muligheten til å bruke verktøy som sirkel- og stikksager utendørs når man pusser opp. Da blir det mer plass og mindre rot inne. På toppen av dette får du muligheten til å bytte ut forurensende gass- og kullgriller med en ren, elektrisk grill, og du kan til og med flytte TVen ut på terrassen om du ønsker det.

For utekontakter er det viktig at det monteres deksler som skjermer kontakten for vær og vind når den ikke er i bruk. Den må også være jordet og skal du bruke den til hageredskaper eller verktøy med høy effekt bør kursen være minst 16A. Når det gjelder høyde og plassering av utekontakter kan vi i ALT Installasjon hjelpe deg, slik at du får kontakter som både er lett tilgjengelige og sikre.

Elektrisk solskjerming 

Vi sier det kort og greit. Ikke vri av deg armen for å rulle ut markisen. Monter heller en modell med elektrisk motor. Ikke bruk tid på å slåss med persienne, velg heller typen som kan styres med fjernkontroll. Ikke bekymre deg for hva som foregår i resten av huset når du utendørs. Gå heller for smarthus-løsninger som gir deg full kontroll gjennom mobilen fra hvor enn du måtte befinne deg.