Butikk

Vi hjelper deg med å gjøre butikken til din egen

Det kan være krevende å drive butikk. Det siste du trenger er lokaler der el-anlegget ikke er ordentlig planlagt eller installert. Vi i ALT Installasjon har elektrikertjenester for bedrift, enten du driver butikk eller gjør noe helt annet.

Sikkerhet i butikken

Adgangskontroll

Som butikksjef har du behov for å kontrollere hvem som har adgang til butikken utenom åpningstider eller via sideinnganger. Vi i ALT Installasjon har bred erfaring med systemer for adgangskontroll og kan lenke sammen slike løsninger med annet sikkerhetsutstyr som alarmer og kameraovervåkning. Med et elektrisk kontrollsystem kan du:

 • Erstatte nøkler med kort eller kode.
 • Tilpasse løsningene etter butikkens størrelse og behov.

Uansett hva du trenger har vi i ALT Installasjon fleksible og kostnadseffektive systemer som er enkle å bruke for deg som driver butikk. Våre elektrikere har erfaringen og fagkompetansen du trenger.

Brannsikring

Feil ved elektrisk utstyr er årsaken til en stor andel av brannene i Norge. Derfor har vi alltid fokus på å bruke sikre og forskriftmessige løsninger som reduserer brannfare så mye som mulig. Vi har også høy kompetanse og godkjent ansvarsrett vedrørende integrerte brannvarslingssystemer. Sammen med deg går vi gjennom mulighetene og behovene ved ditt bygg. Vi stiller med råd med tanke på varslingstyper, herunder:

 • Lydvarsling.
 • Talevarsling.
 • Lysvarsling.
 • Ulike røyk-, flamme- og gassdetektorer.
 • Systemer som lar deg styre og automatisere dører, heiser og røykavtrekk ved brann.

Kameraovervåkning

Levende bilder er et viktig sikkerhetstiltak for alle butikker, både for å sikre verdier og hindre tyveri. Vi i ALT Installasjon kan bistå med både faste og bevegelige kameraer. Systemene våre er kjente for:

 • Høy bildekvalitet.
 • Høy lagringskapasitet.
 • Uslåelig pålitelighet.

Videoovervåkingen kan naturligvis også knyttes opp mot andre sikkerhetssystemer, som alarmer og adgangskontroll.

Nødlys

I ALT Installasjon er vi eksperter på nødlys. Begrepet omtaler lys som brukes i krisesituasjoner, blant annet for å markere veien til nærmeste nødutgang. Vi kan installere nødlys som automatisk slår inn når den øvrige belysningen feiler, samt ”anti-panikk-belysning” som hjelper folk til å beholde roen under stressende forhold. Vi leverer komplette nødlyssystemer for en sikker evakuering av ditt butikk. Løsningene kan integreres mot øvrig sikkerhetsutstyr, og vi hjelper deg med å velge mellom et sentralisert eller desentralisert system.

I sentraliserte systemer forsynes armaturene av én sentral enhet med batterier for nøddrift og én tilknyttet vekselsretter. Disse systemene leveres for både:

 • 24 V.
 • 230 V.

I desentraliserte systemer er armaturene koblet direkte til batteriaggregat og lokal nettspenning. Dermed blir det ikke behov for lange kabeltrekk eller bruk av brannhemmende kabel. Alle våre systemer har batterikapasitet på én times lysetid ved maksimal belastning.

Alarmsystemer

All statistikk viser at føre var-prinsippet gjelder for alarmløsninger. Bedrifter som har systemer på plass er vesentlig mindre attraktive for kriminelle. Alarmsystemet har altså en preventiv effekt, samtidig som det slår ut hvis innbruddstyver likevel prøver seg. Vi i ALT Installasjon leverer: 

 • FG-godkjente innbruddsalarmsystemer til alle typer bedrifter.

Ingen bygninger er for små og ingen for store. Som godkjent leverandør tar vi oss av hele installasjonsprosessen, fra planlegging og løsningsvalg til igangsettelse. Ved behov knytter vi alarmsystemet opp mot andre sikkerhetsløsninger som:

 • Adgangskontroll.
 • Kameraovervåkning.
 • Brannvarsling m.m.

Kontakter og kurser

Selv små butikker har ofte el-behov og diverse elektriske apparater man ikke finner igjen i privatmarkedet. Vi kan hjelpe deg med sikre og hensiktsmessige løsninger for apparater som krever mye strøm. Våre elektrikere har erfaringen som gjør at montering går kjapt og effektivt.

Styringssystemer i butikken

Ta kontroll med SD-anlegg

Hvis du ønsker full kontroll i butikken din, trenger du et SD-anlegg. SD står for Sentral Drift, systemet har få begrensninger på hva du kan styre fra én felles sentral. Vi i ALT Installasjon kan hjelpe deg med å sette opp et KNX-system, som både kan automatiseres og styres manuelt.

På sikkerhetssiden sørger KNX-anlegget for iverksettelse av nødvendige tiltak dersom en krise skulle oppstå. Avhengig av hvilken situasjon som har oppstått, kan systemet for eksempel:

 • Sperre av brannkilder.
 • Stenge vanntilførsel.
 • Aktivere varslingsanlegg.

Innen komfort kan systemet styre:

 • Klimaanlegg.
 • Varmekilder.

På denne måten kan ventilasjon og oppvarming spille på samme lag, og man kan opprette ulike soner der temperaturen justeres etter tidspunkt og/eller behov.

Med tanke på lysstyring finnes det tilsvarende muligheter, både med hensyn til belysningen inne og fasadebelysningen utendørs. Vi i ALT Installasjon har bred erfaring på lys, og kan sette opp en unik belysningsplan basert på dine behov. Skal du pusse opp lokalene dine eller bygge nytt næringsbygg, er et godt tips å planlegge belysningen tidlig. Å ha en plan for skjulte punkter tidlig i prosessen, er eksempelvis viktig for et estetisk pent og ryddig resultat. Det er også elementært å vite hvilke krav som kommer til å stilles av belysningen i forskjellige områder. I en butikk er det for eksempel viktig å lyse opp varer og utstillinger for å vise dem fra deres beste side. Når vi lager en belysningsplan ser vi på hele lokalet og planlegger lyskildene etter forholdene som gjelder for deg.

Moderne lysstyring er ekstremt fleksibelt og lar deg sette opp flerbrukslys som kan tilpasses til ulike situasjoner, du kan for eksempel:

 • Styre alle lysene i et rom samtidig eller individuelt.
 • Danne lyssoner for å skape et interessant inntrykk ved belyse interiør og fasade på ulike måter.
 • Styre solskjerming, slik at du alltid opprettholder ideelle forhold.

Automatisering er smart og strømsparende

Ved siden av full manuell kontroll gir SD-anlegg også muligheter for automatisering. Dette har fordeler for bruk og komfort samtidig som det begrenser kostnadene dine. Det er for eksempel ikke hensiktsmessig å ha den samme temperaturen i lokalene hele døgnet. Ved å automatisk senke temperaturen og dempe eller skru av belysningen på natten og andre tidspunkter bygget står tomt, kan man redusere strømregningen kraftig. Kombinerer du dette med moderne el-produkter og LED-lyskilder vil du ha mer penger å bruke på andre områder. Et armatur fra 70-80-tallet bruker tross alt opp mot 80 % mer energi enn et moderne armatur med tilstedeværelsessensor og daglysdimming.

Etter at automatiseringen er stilt inn trenger du ikke tenke mer på saken, hensikten med systemet er nettopp at ting skal gå av seg selv. Skulle du likevel ha behov for å gjøre korrigeringer kan du lett overstyre automatikken manuelt, og i mange tilfeller kan systemet faktisk fjernstyres via nettet fra telefonen din. Det blir ikke enklere enn det og det som kan være greit å vite er at vi i ALT Installasjon hjelper deg med både hva du trenger og hvordan du skal få det. Vi i ALT Installasjon har elektrikertjenestene bedriften din trenger.

Tele- og datainstallasjoner for bedrift

ALT Installasjon er totalleverandør av tele- og datainstallasjoner

Vi i ALT Installasjon har ikke valgt navnet vårt tilfeldig. Vi er totalleverandør av tele- og datainstallasjoner til både små og store bedrifter, vi dekker vi hele installasjonsprosessen. Dette innebærer prosessen fra A til Å:

 • Rådgivning og planlegging.
 • Igangsettelse, kontroll og service.

Vi legger vekt på faglig kvalitet i alle ledd, alle våre teknikere er naturligvis sertifiserte. Vi har dessuten referanser fra kjente aktører i ryggen, både med tanke på enkeltleveranser og totalløsninger.

Vi i ALT Installasjon kan tilby følgende:

 • Store og små telefonsentraler for ISDN, IP- telefoni osv.
 • Telefoni/Intercom/Calling.
 • Spredenett for tele og data, strukturert kabling og trådløse anlegg.
 • Fiberoptikk.
 • Service, programmering og oppgradering.
 • Mobile løsninger.

Fiber er fremtiden

Hvis du ønsker deg en lynrask og stabil internettforbindelse er fiber veien å gå. Fiberoptikk er glass som overfører signaler som lys, og det er som kjent ikke mulig å oppnå raskere overføringer enn lysets hastighet. Dette gjør fiber til den overlegne standarden på kapasitet og hastighet med:

 • Høy stabilitet.
 • Lav pris.

Internkontroll

Ansvaret er ditt

Vi i ALT Installasjon har full forståelse for at det kan være uoverkommelig å oppfylle alle lovbestemte pålegg om internkontroll av elektroanlegget på egenhånd. Derfor tilbyr vi å bistå alle våre bedriftskunder med internkontroll. Det formelle ansvaret er fortsatt ditt, men vi vil være der for å hjelpe deg. Internkontroll av el-anlegg bør gjennomføres minimum hvert tredje år og helst årlig. Dette gjelder særlig hvis anlegget utsettes for store variasjoner i strømforbruket.

Full dokumentasjon

Vi tar oss av hele kontrollprosessen og leverer alltid grundig dokumentasjon i etterkant. Dermed kan du få en oversikt over hva som er blitt gjort slik at du alltid føler deg trygg. Ved siden av gevinsten knyttet til økt sikkerhet kan en profesjonelt gjennomført internkontroll gi deg avslag på dine forsikringer.

Selv om det er eieren av el-anlegget som til enhver tid er ansvarlig for å holde det i forskriftsmessig stand, blir ansvaret i noen tilfeller overført til leietaker. Dette vil i så fall komme frem av din leiekontrakt.

Termografering

Termografering er et svært aktuelt tiltak i forbindelse med internkontroll og vedlikehold av el-anlegg. Med denne teknikken kan det avdekkes feil i fordelingsanleggene før det oppstår problemer, samtidig som driften kan gå som normalt.

ALT Installasjon bistår fra start til slutt

Fra prosjektering til gjennomføring

Hos ALT Installasjon legger vi vår stolthet i å være en fullservice elektropartner for både bedrifter og privatpersoner. Vi gjør avtalt arbeid til avtalt tid og pris, og kan bistå i enten hele eller deler av prosessen. Etter 20 år i bransjen har vi bred kompetanse på alt fra planlegging og prosjektering til etterkontroll.

Prosjektering av sterk- og svakstrømsinstallasjoner innbefatter:

 • Planlegging.
 • Løsningsforslag med beskrivelser.
 • Beregning og dimensjonering.
 • Utarbeidelse av tegninger og spesifikasjoner.

I tillegg tilbyr vi:

 • Bygg- og industriautomasjon.
 • Serviceavtaler.
 • Internkontroll.
 • Termografering.
 • Alarmanlegg.
 • Data- og teleinstallasjon.
 • Mindre elektrikertjenester.

Du får alle utgifter samlet på én kvittering, og du vil alltid ha én fast kontaktperson å forholde deg til. Din kontaktperson blir også din rådgiver, og når vi kommer tidlig inn i prosessen på denne måten, kan vi gi råd underveis slik at ditt bygg blir både:

 • Energieffektivt.
 • Rustet for fremtiden.

Med en riktig start ligger alt til rette for et vel gjennomført prosjekt, derfor vektlegger vi god planlegging. Det er viktig for deg at du skal føle deg trygg på vår kompetanse og at prosjektet ditt er i gode hender.

Hos oss kan du være sikker på at ditt bygg tilfredsstiller alle krav, og vi følger også opp med:

 • Service.
 • Vedlikehold.
 • Kontroll av ferdige anlegg.