Kontor

Smarte el-løsninger er sentralt for et moderne kontor

I dag er elektriske produkter helt nødvendige for driften av ethvert kontor. Så mye som mulig skal helst være trådløst, og belysningen, ventilasjonssystemet og resten av el-anlegget skal aldri være til hinder for arbeidsro eller kundemøter. Fortvil ikke hvis det er mye å holde styr på, vi i ALT Installasjon står klare for å hjelpe deg.

Sikkerhet på kontoret

Adgangskontroll

For ulike bedrifter finnes det ofte et behov for å kontrollere hvem som har adgang til kontoret på forskjellige dager og tidspunkter. Vi i ALT Installasjon har bred erfaring med systemer for adgangskontroll, og kan lenke sammen slike løsninger med annet sikkerhetsutstyr som alarmer og kameraovervåkning. Med et elektrisk kontrollsystem kan du erstatte nøkler med kort eller kode, og løsningene kan tilpasses etter bedriftens størrelse og behov. Kanskje er det hensiktsmessig å dele inn bygget i forskjellige soner? Kanskje ønsker du tidsbestemte åpningstider med fri adgang? Uansett har vi i ALT Installasjon fleksible og kostnadseffektive systemer som er enkle å bruke.

Brannsikring

Feil ved elektrisk utstyr er årsaken til en stor andel av brannene i Norge. Derfor har vi alltid fokus på å bruke sikre og forskriftmessige løsninger som reduserer brannfare så mye som mulig. Vi har også høy kompetanse og godkjent ansvarsrett vedrørende integrerte brannvarslingssystemer. Sammen med deg går vi gjennom mulighetene og behovene ved ditt bygg. Vi stiller med råd med tanke på varslingstyper, derunder lydvarsling, talevarsling og lysvarsling, samt ulike røyk-, flamme- og gassdetektorer. Vi kan også sette opp systemer som lar deg styre og automatisere dører, heiser og røykavtrekk ved brann.

Kameraovervåkning

Levende bilder kan være et viktig sikkerhetstiltak for din bedrift, både for å sikre verdier og hindre tyveri. ALT kan bistå med både faste og bevegelige kameraer, og systemene våre er kjente for høy bildekvalitet, høy lagringskapasitet og uslåelig pålitelighet. Videoovervåkingen kan naturligvis også knyttes opp mot andre sikkerhetssystemer, som alarmer og adgangskontroll.

Nødlys

I ALT Installasjon er vi eksperter på nødlys. Begrepet omtaler lys som brukes i krisesituasjoner, blant annet for å markere veien til nærmeste nødutgang. Vi kan installere nødlys som automatisk slår inn når den øvrige belysningen feiler, samt ”anti-panikk-belysning” som hjelper folk til å beholde roen under stressende forhold. Vi leverer komplette nødlys-systemer for en sikker evakuering av ditt bygg. Løsningene kan integreres mot øvrig sikkerhetsutstyr, og vi hjelper deg velge mellom et sentralisert eller desentralisert system.

I sentraliserte systemer forsynes armaturene av en sentral enhet med batterier for nøddrift og en tilknyttet vekselsretter. Disse systemene leveres for 24 V eller 230 V. I desentraliserte systemer er armaturene koblet direkte til batteriaggregat og lokal nettspenning. Dermed blir det ikke behov for lange kabeltrekk eller bruk av brannhemmende kabel. Alle våre systemer har batterikapasitet til én times lysetid ved maksimal belastning.

Alarmsystemer

All statistikk viser at føre var-prinsippet gjelder for alarmløsninger. Bedrifter som har systemer på plass er nemlig vesentlige mindre attraktive for kriminelle. Alarmsystemet har altså en preventiv effekt, samtidig som det slår ut hvis innbruddstyver likevel prøver seg. ALT Installasjon leverer FG-godkjente innbruddsalarmsystemer til alle typer bedrifter. Ingen bygninger er for små og ingen for store. Som godkjent leverandør tar vi oss av hele installasjonsprosessen, fra planlegging og løsningsvalg til igangsettelse. Ved behov knytter vi alarmsystemet opp mot andre sikkerhetsløsninger, som adgangskontroll, kameraovervåkning, brannvarsling m.m.

Kontakter og kurser

På kontoret er det ofte behov for svært mange stikkontakter. I tillegg kommer elektriske artikler som stiller sine egne krave, som serverparker eller store kopimaskiner. Vi i ALT Installasjon kan hjelpe deg med sikre og hensiktsmessige løsninger for kontorlandskapet og resten av bygget.

Styringssystemer på kontoret

Ta kontroll med SD-anlegg

Hvis du ønsker full og enkel kontroll i bedriften din er et SD-anlegg veien å gå. SD står for sentral drift, og det er få begrensninger på hva man kan styre fra én felles sentral. Vi i ALT Installasjon kan hjelpe deg med å sette opp KNX-system, som både kan automatiseres og styres manuelt.

På sikkerhetssiden sørger KNX-anlegget for iverksettelse av nødvendige tiltak dersom en krise skulle oppstå. Avhengig av hvilken situasjon som har oppstått, kan systemet for eksempel:

 • Sperre av brannkilder.
 • Stenge vanntilførsel.
 • Aktivere varslingsanlegg.

Innen komfort kan systemet styre klimaanlegg og varmekilder. På denne måten kan ventilasjon og oppvarming spille på samme lag, og man kan opprette ulike soner der temperaturen justeres etter tidspunkt og/eller behov.

Med tanke på lysstyring finnes det tilsvarende muligheter, både med hensyn til belysningen inne og eventuell fasadebelysningen utendørs. Vi i ALT Installasjon har bred erfaring på lys, og kan sette opp en unik belysningsplan basert på dine behov. Skal du pusse opp lokalene dine eller bygge nytt næringsbygg, er et godt tips å planlegge belysningen tidlig. Å lage en plan for skjulte punkter tidlig i prosessen, er eksempelvis viktig for et estetisk pent og ryddig resultat. Det er også elementært å vite hvilke krav som kommer til å stilles av belysningen i forskjellige områder. På en vanlig arbeidsplass trenger man i dag en lysstyrke på cirka 500 lux, men i øvrige deler av lokalet kan man klare seg med langt lavere lysstyrke. Når vi lager en belysningsplan ser vi på hele lokalet og planlegger lyskildene etter behov. Gevinsten er redusert sykefravær og lavere energikostnader.

Moderne lysstyring er ekstremt fleksibelt og lar deg sette opp flerbrukslys som kan tilpasses til ulike situasjoner. Du kan styre alle lysene i et rom samtidig eller individuelt. Du kan også danne lyssoner for å skape et interessant inntrykk, ved å belyse interiør og fasade på ulike måter. Blir det for mye lys kan dessuten KNX-systemet styre solskjerming, slik at du alltid opprettholder ideelle forhold.

Automatisering er smart og strømsparende

Ved siden av full manuell kontroll gir SD-anlegg også muligheter for automatisering. Dette har fordeler for bruk og komfort samtidig som det begrenser kostnadene dine. Det er eksempelvis ikke hensiktsmessig å ha den samme temperaturen i lokalene hele døgnet. Ved å automatisk senke temperaturen og dempe eller skru av belysningen på natten og andre tidspunkter kontoret står tomt, kan du redusere strømregningen kraftig. Kombinerer du dette med moderne el-produkter og LED-lyskilder vil du ha mer penger å bruke på andre områder. Et armatur fra 70-80-tallet bruker tross alt opp mot 80 % mer energi enn et moderne armatur med tilstedeværelsessensor og daglysdimming.

Etter at automatiseringen er stilt inn trenger du ikke tenke mer på saken, da hensikten med systemet er at ting skal gå av seg selv. Skulle du likevel ha behov for å gjøre korrigeringer, eksempelvis ved overtidsjobbing, kan du lett overstyre automatikken manuelt. Du skal selvsagt få slippe å jobbe i mørket, og skulle du glemme å skru av lyset av gammel vane når du omsider drar hjem, kan ofte systemene fjernstyres via nettet fra telefonen din. Det blir ikke enklere, og vi i ALT Installasjon viser deg hvordan.

Totalleverandør av tele- og datainstallasjoner

Vi i ALT Installasjon har ikke valgt navnet vårt tilfeldig. Vi er totalleverandør av tele- og datainstallasjoner til både små og store bedrifter, og vi dekker vi hele installasjonsprosessen. Dette innebærer alt fra A til Å:

 • Rådgivning og planlegging.
 • Igangsettelse, kontroll og service.

Vi legger vekt på faglig kvalitet i alle ledd, og alle våre teknikere er naturligvis sertifiserte. Vi har dessuten referanser fra kjente aktører i ryggen, både med tanke på enkeltleveranser og totalløsninger.

Vi kan tilby følgende:

 • Store og små telefonsentraler for ISDN, IP- telefoni osv.
 • Telefoni/Intercom/Calling.
 • Spredenett for tele og data, strukturert kabling og trådløse anlegg.
 • Fiberoptikk.
 • Service, programmering og oppgradering.
 • Mobile løsninger.

Fiber er fremtiden

Hvis du ønsker deg en lynrask og stabil internettforbindelse, er fiber veien å gå.

Fiberoptikk er glass som overfører signaler som lys, og det er som kjent ikke mulig å oppnå raskere overføringer enn lysets hastighet. Dette gjør fiber til den overlegne standarden på kapasitet og hastighet, samtidig som stabilitet er høy og prisen er lav. Fiber passer et moderne kontor som hånd i hanske.

Internkontroll

Ansvaret er ditt

Vi i ALT Installasjon har full forståelse for at det kan være uoverkommelig å oppfylle alle lovbestemte pålegg om internkontroll av elektroanlegget på egenhånd.

Derfor tilbyr vi å bistå alle våre bedriftskunder med internkontrollen. Det formelle ansvaret er fortsatt ditt, men vi vil være der for å hjelpe deg.

Internkontroll av el-anlegg bør gjennomføres minimum hvert tredje år og helst årlig. Dette gjelder  særlig hvis anlegget utsettes for store variasjoner i strømforbruket.

Full dokumentasjon

Vi tar oss av hele kontrollprosessen og leverer alltid grundig dokumentasjon i etterkant. Dermed kan du få en oversikt over hva som er blitt gjort, slik at du alltid føler deg trygg. Ved siden av gevinsten knyttet til økt sikkerhet kan en profesjonelt gjennomført internkontroll gi deg avslag på dine forsikringer.

Selv om det er eieren av el-anlegget som til enhver tid er ansvarlig for å holde det i forskriftsmessig stand, blir ansvaret i noen tilfeller overført til leietaker. Dette vil i så fall komme frem av din leiekontrakt.

Termografering

Termografering er et svært aktuelt tiltak i forbindelse med internkontroll og vedlikehold av el-anlegg. Med denne teknikken kan det avdekkes feil i fordelingsanleggene før det oppstår problemer, samtidig som driften kan gå som normalt.

ALT Installasjon bistår fra start til slutt

Fra prosjektering til gjennomføring

Hos ALT Installasjon legger vi vår stolthet i å være en fullservice elektropartner for både bedrifter og privatpersoner. Vi gjør avtalt arbeid til avtalt tid og pris, og kan bistå i enten hele eller deler av prosessen. Etter 20 år i bransjen har vi bred kompetanse på alt fra planlegging og prosjektering til etterkontroll.

Prosjektering av sterk- og svakstrømsinstallasjoner innbefatter:

 • Planlegging.
 • Løsningsforslag med beskrivelser.
 • Beregning og dimensjonering.
 • Utarbeidelse av tegninger og spesifikasjoner.

I tillegg tilbyr vi:

 • Bygg- og industriautomasjon.
 • Serviceavtaler.
 • Internkontroll.
 • Termografering.
 • Alarmanlegg.
 • Data- og teleinstallasjon.
 • Mindre elektrikertjenester.

Du får alle utgifter samlet på én kvittering, og du vil alltid ha én fast kontaktperson å forholde deg til.

Din kontaktperson blir også din rådgiver, og når vi kommer tidlig inn i prosessen på denne måten, kan vi gi råd underveis slik at ditt bygg blir både energieffektivt og rustet for fremtiden.

Med en riktig start ligger alt til rette for et vel gjennomført prosjekt, derfor vektlegger vi god planlegging. Det er viktig for deg at du skal føle deg trygg på vår kompetanse og at prosjektet ditt er i gode hender.

Hos oss kan du være sikker på at ditt bygg tilfredsstiller alle krav, og vi følger også opp med:

 • Service.
 • Vedlikehold.
 • Kontroll av ferdige anlegg.