Elbillading

Det legges stadig til rette for flere ladestasjoner, på grunn av den kraftige veksten med elbiler på norske veier. Likevel lader de aller fleste elbileiere bilen sin hjemme. Vi hjelper deg med ALT innen elbillading!

Etter en treg start, har de fleste store bilprodusenter utviklet modeller som helt eller delvis baserer seg på elektriske motorer. 

Flere og flere skaffer seg elbil, men hva må du egentlig tenke på før du går til innkjøp av en hjemmelader til bilen din? Hvilken lader du skal velge kommer først og fremst an på bruken din.

Visste du at..

Selve elbilladeren sitter faktisk i bilen - elbilladeren slik vi kjenner den er egentlig mer som en smart stikkontakt.

Valg av elbillader - dette må du tenke på👇

  • Hvor mye kjører du?
  • Trenger du å lade hver dag, eller holder det med én gang i uken?
  • Trenger du at ladingen går hurtig eller kan du lade over lengre tid?

Hva trenger jeg for å kunne installere elbillader?

En elbilader kan installeres i de aller fleste hjem. Det eneste du trenger et sikringsskap og plass i sikringsskapet, i tillegg er det pålagt å ha et overspenningsvern som beskytter mot uventede endringer i de elektriske spenningene. Hvis du ikke allerede har et overspenningsvern installert hjemme, monterer vi dette sammen med installasjonen av elbilen.

Nødvendig med riktig installert hjemmelader

Selv om bilen leveres med ladeutstyr som passer i en vanlig stikkontakt, så skal den ikke brukes. 

En typisk stikkontakt har nemlig 16 ampere og er ulovlig å lade fra. Dette er fordi den langvarig belastning en elbillading medfører, kan gi varmgang og i verste fall brann i det elektriske anlegget. 

Med en egen ladestasjon hjemme løser du disse problemene. Med hjemmeladeren får du en sikker lading tilpasset lading av elbil og hybrid. 

Dette er intelligente ladestasjoner som både kan gi hurtigere lading ved behov, men de gir også mulighet til å utnytte perioder på døgnet da annet strømforbruk i boligen er lavt.

lade elbil

Kutt strømkostnadene ved lading av bilen

Ved å koble ladestasjonen til smarthuset kan du enkelt styre ladingen av bilen. 

Dette lar deg eksempelvis legge ladingen til tider på døgnet når strømprisen er på sitt laveste, noe som kommer ekstra godt med i perioder med høye priser.

Vi har et bredt utvalg trygge og effektive løsninger for hjemmelading, fra etablerte leverandører som Zaptec, Easee og GA RO. Hjemmelader kan også enkelt kombineres med en smarthusløsning.

Trenger du en elbillader?

ALT Installasjon hjelper deg med å finne riktig lader for ditt behov, så ta kontakt med oss for å avtale en gratis befaring. 

Ring oss

33 06 10 20

* Feltet må fylles ut